Contact


Ninke Bout
Ninke Bout
Marketing & Communicatie
+31 (0) 485 - 494410
n.bout@cnc.nl

CNC Exotic Mushrooms achtste jaar op rij FD Gazelle


Voor het achtste jaar op rij is CNC Exotic Mushrooms door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle. Daarmee behoort de in Hedel gevestigde onderneming tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Jaarlijks stelt het Financieele Dagblad een lijst op van de snelst groeiende bedrijven in Nederland; de FD Gazellen. Dit zijn ondernemingen die gemiddeld 20% omzetgroei of meer hebben gerealiseerd over de afgelopen drie jaar. CNC Exotic Mushrooms is opnieuw een van de leden van dit selecte gezelschap. Het bedrijf produceert hout - en compostsubstraten voor de teelt van exotische paddenstoelen, waaronder shiitakes, koningsoesterzwammen, bundelzwammen, beukenzwammen en amandelpaddenstoelen. De klantenkring van CNC Exotic Mushrooms bestaat uit professionele paddenstoelentelers in binnen- en buitenland.

EKO-gecertificeerd
CNC Exotic Mushrooms weet klanten aan zich te binden met substraten van eersteklas kwaliteit met hoge opbrengsten, klantgerichte levering en flexibele service en specialistische kennis over de teelt van exotische paddenstoelen. Alle houtsubstraten van CNC Exotic Mushrooms zijn EKO-gecertificeerd.
De substraatpakketten worden gemaakt door houtzaagsel te verhitten, waardoor ongewenste schimmels en bacteriën worden gedood. Vervolgens wordt het zaagsel geënt met broed (de ‘schimmelzaden’) en groeit het mycelium (de schimmeldraden) door de pakketten. Afhankelijk van het type paddenstoel zijn de substraatpakketten na 2 tot 3 maanden teeltklaar.