Contact


Ninke Bout
Ninke Bout
Marketing & Communicatie
+31 (0) 485 - 494410
n.bout@cnc.nl

CNC Exotic Mushrooms verdubbelt productiecapaciteit


CNC Exotic Mushrooms, al vier jaar op rij door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, werkt aan een verdubbeling van de productiecapaciteit. De verwachting is dat de nieuwe productiefaciliteiten in oktober 2013 operationeel zijn.

“We gaan ons specifiek richten op de productie van houtsubstraten voor de teelt van onder andere koningsoesterzwam, nameko en pioppino. Soorten die in Azië vooral op flessen worden geteeld”, vertelt Bert Rademakers, directeur CNC Exotic Mushrooms. "Consumenten in Europa beginnen deze bijzondere paddenstoelen steeds meer te herkennen en waarderen. Dat zien we terug in een groei van de markt. Op dit moment worden exotische paddenstoelen nog veel geïmporteerd uit Azië, wat vanuit het oogpunt van versheid, kwaliteit, voedselveiligheid en milieu lang niet altijd optimaal is. Opschalen van de teelt in Europa brengt exotische paddenstoelen letterlijk dichterbij”, aldus Rademakers.

Bedrijfsprofiel
CNC Exotic Mushrooms is koploper in de Europese branche voor hout- en compostsubstraten voor de teelt van exotische paddenstoelen. Alle substraten die het bedrijf levert, zijn EKO-gecertificeerd. Als enige in Europa werkt CNC Exotic Mushrooms met een zogenaamd bulksterilisatiesysteem waarmee de productie van houtsubstraten zeer energie-efficiënt en hygiënisch plaatsvindt. Een procedé dat zich vertaalt naar substraten van eersteklas kwaliteit met hoge opbrengsten. De klanten van CNC Exotic Mushrooms zijn professionele paddenstoelentelers.

C4C Holding
CNC Exotic Mushrooms is een dochterbedrijf van CNC Grondstoffen BV, dat een van Europa’s grootste producenten is van grondstoffen voor de teelt van champignons. CNC Grondstoffen en CNC Exotic Mushrooms zijn onderdeel van C4C Holding, een groep toonaangevende bedrijven in de Europese paddenstoelensector me t een omzet van meer dan 200 miljoen euro per jaar.