Contact


Ninke Bout
Ninke Bout
Marketing & Communicatie
+31 (0) 485 - 494410
n.bout@cnc.nl

CNC Exotic Mushrooms gaat een strategische relatie aan met Ecovative om de bio-afbreekbare markt in de EU te ontwikkelen.


CNC Exotic Mushrooms gaat een strategische relatie  aan met Ecovative om de bio-afbreekbare markt in de EU verder te ontwikkelen.

Nieuwe grondstoffenleverancier voor EU-ondernemingen die op mycelium gebaseerde producten willen maken.

Hedel, Nederland – CNC Exotic Mushrooms wordt partner van de in de VS gevestigde  (NY) Ecovative Design om exclusief de op Ecovative gepatenteerde mycelium materialen in Europa te produceren en distribueren.  Deze ontwikkeling ondersteunt het groeiende ecosysteem van mycelium producten door de gehele  EU. Mycelium is het netwerk van draden waaruit paddenstoelen groeien.  

Ecovative gebruikt haar mycelium bio-productieplatform om prijswinnende, milieuvriendelijke materialen te laten groeien. Deze worden vervolgens gebruikt in een grote variëteit aan producten – van composteerbare verpakkingen tot aan materialen  voor meubels, akoestische wandplaten en isolatiematerialen  en voor het herstel van moeras en landschap. De strategische relatie met CNC, die substraten produceert en distribueert die gebruikt worden door professionele telers van eetbare, exotische paddenstoelen, maakt het mogelijk voor Ecovative om bedrijven in de EU die nieuwe en betere producten met mycelium willen creëren te bedienen.

Eben Bayer, CEO van Ecovative merkt op “Ecovative is verheugd dat ze met CNC een strategische relatie kunnen  aangaan als haar exclusieve mycelium materiaal leverancier in Europa. CNC brengt haar enorme expertise in het groeien van mycelium alsmede een gevestigd distributienetwerk.  Ons doel met het opzetten van een productiefaciliteit  binnen Europa van mycelium gebaseerde producten is het ondersteunen en zorgdragen voor het groeiende ecosysteem van mycelium gebaseerde producten voor Europese klanten. Door samen te werken met CNC kunnen we  een veilige en gecertificeerde bron van mycelium materiaal waarborgen.”

Bert Rademakers, CEO van CNC Exotic Mushrooms, merkt op: “We zijn gespecialiseerd in exotische paddenstoelen. Om mycelium materialen te kunnen gaan produceren als alternatief voor kunststoffen is een interessante kans om onze business verantwoord verder te laten groeien. Tevens draagt het bij aan een wereld met milieuvriendelijke materialen. Ecovative kan op onze expertise van meerdere decennia bouwen. Onze productiefaciliteiten zijn uitermate goed geschikt voor het produceren met de Ecovative methode.”

Voor Europese gebruikers die geïnteresseerd zijn in het bestellen van grotere hoeveelheden mycelium materiaal  voor bijv. bouwprojecten, akoestische materialen of verpakkingen, neem contact op via info@cncexoticmushrooms.com of ga naar de website www.cncexoticmushrooms.nl

Als je een kunstenaar of designer bent en geïnteresseerd in het bestellen van kleinere hoeveelheden mycelium materiaal kun je de Ecovative webshop (grow.bio) bezoeken. Als je geïnteresseerd bent in het starten van je eigen bedrijf in mycelium producten, neem dan graag rechtstreeks contact op met Ecovative of ga naar www.ecovativedesign.com voor licentie opties.  

Over Ecovative
Ecovative is een biomaterialenbedrijf dat schadelijke kunststoffen en slachtingen van dieren probeert te voorkomen  en het beste van planten en bomen wil verbeteren, met behulp van het gepatenteerde mycelium bio-fabricageplatform. Ecovative laat categoriebepalende producten groeien, variërend van leerachtig textiel tot duurzame verpakkingen tot hoogwaardige schuimen voor kleding en mode. Ecovative is algemeen erkend voor zijn technische en milieu-bijdragen door organisaties zoals het World Economic Forum en in de media, waaronder Wired Magazine, Forbes en Time. Meer informatie op: www.ecovativedesign.com 

Over CNC
CNC, opgericht in 1953 door Nederlandse champignontelers, is Europa's grootste leverancier van substraten voor de paddenstoelenteelt. CNC is de wereldleider in technologie voor het produceren van betrouwbare en hoogwaardige paddenstoelen substraten. CNC heeft 5 werkmaatschappijen en 8 locaties in Nederland en Polen, de 2 grootste champignonproducerende landen in Europa en verkoopt aan meer dan 30 landen. CNC is al tientallen jaren een bedrijf dat bijdraagt aan  een circulaire economie. Het zet bioafvalmateriaal (zoals stro en paardenmest) milieuvriendelijk om in paddenstoelen substraat. Op 13 april 2018 werd de investering van EUR 22 miljoen in de nieuwe fabriek voor Indoor Verse Compost (IVC) in Milsbeek, Nederland, geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

CNC Exotic Mushrooms is de werkmaatschappij die exotische paddenstoelen substraten (teeltpakketten) produceert en verkoopt in geheel Europa, welke productiemethode zeer vergelijkbaar is met mycelium materialen.

Lees meer op www.cncexoticmushrooms.nl/mycelia-materiaal